INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Pe 4 martie 2021 se împlinesc 44 de ani de la cutremurul vrâncean din 1977. Acesta a produs cele mai mari pagube seismice din istoria României, afectând foarte puternic orașe precum București, Iași, Zimnicea sau Craiova. Nu dorim ca acea zi să fie uitată, dar la fel de mult nu dorim ca ea să se repete. De aceea, considerăm că acest moment simbolic trebuie marcat prin inițiative concrete de mobilizare a populației în ceea ce privește reducerea riscului seismic.

Anul acesta, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă (URBAN-INCERC) vin cu o nouă inițiativă, adaptată contextului pandemic în care ne aflăm. Aceasta se numește „Întrebările tale despre cutremure pot primi un răspuns”.

Până duminică (28 februarie 2021), publicul larg poate lansa întrebări cu privire la cutremure pe pagina de Facebook a evenimentului (în secțiunea Discuții), urmând ca pe 4 martie 2021, specialiștii INFP, UTCB și URBAN-INCERC să ofere răspunsuri la cele mai apreciate întrebări de către public - sub formă de materiale video încărcate în acest eveniment, pe YouTube și pe Facebook.

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/427101151942400/

INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO